dilluns, 23 de novembre del 2009

INTERNET CANVIA LA FORMA DE LLEGIR...I LA DE PENSAR?

L'ús d'internet amb el pas dels dies és molt més elevat, ja sigui per escoltar música, veure pel·lícules, relacionar-nos amb gent que ens interesa...Les opinions respecte l'ús d'internet es ben diferent. Hi ha gent que opina que disminueix la capacitat de pensar i n'hi ha qui pensa que augmenta aquesta capacitat.
Per exemple, Nicholas G. Carr, expert en les TIC, diu que en l'actualitat pensa diferent a conseqüència de l'ús prolongat d'internet. Explica que la informació que es rep, és ràpida i en petites porcions.
Per contra, Raymond Kurzweil, explica que internet és el primer pas per a qué el cos humà integri la tecnologia i així poder augmentar la capacitat cerebral. Diu que ens trobem en un gran canvi de la capacitat humana per tal de llegir i pensar.
La xarxa d'internet, ha provocat un canvi en la forma d'entendre la informació, i aquest, ha afectat tant a grans com a petits. Aquest canvi ha suposat un forma de lectura superficial.

Opinió personal:

Crec que a base d'aquests grans canvis, que s'estan donant a conseqüència d'internet, la societat està oblidant aquelles feines en les que nosaltres, els humans, havíem d'exprimir-nos el cervell per tal d'arribar a una conclusió o a una feina ben feta. Això s'ha perdut per culpa de la facilitat que ens ha donat l'ús de les xarxes d'inetrnet. Crec que com a conseqüències d'aquests canvis, es pot arribar al punt de que s'utilitzi erròniament internet. I així, perjudiqui aspectes com ara la comprensió lectora, perdre l'autonomia de les persones, l'opció de poder valorar i decidir per nosaltres mateixos...Hem de ser capaços de que la curiositat per navegar i indegar per internet, no ens condueixin per un mal camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada