dimarts, 15 de desembre del 2009

METÀFORES DE GITIC

-La metàfora tutorial: L'ordinador com a tutor. En aquesta metèfora podem trobar la seva comparació amb el programa clic.xtec.cat perquè és el mateix ordinador el que ens explica el treball a fer i a més ens avalua la feina feta.

- La metàfora de la construcció: L'ordinador com alumne. En aquest cas ens explica els conceptes i coneixements i alhora els entèn. Aquesta metèfora la podem trobar en el programa Winlogo. Ho considerem així perquè és el mateix alumne el que presenta les pautes i instruccions per poder aprendre.

- La metàfora del laboratori: L'ordinador com a simulador. En aquest cas és l'ordinador el que fa l'explicació dels coneixements i conceptes i a continuació et fa una avaluació. Aquest tipus de metàfora la comparem amb el programa Crayon on en aquest, l'objectiu és moure la bola fins a fer-la arribar a un estel.

- La metàfora de la caixa d'eines: L'ordinador com a eina. L'ordinador és l'encarregat de facilitar-nos l'aprenentatge. Aquesta metàfora la podem comparar i relacionar amb el dictat que realitzan els alumnes per la senzilla raó que són els mateixos, qui es corregeixen les respectives errades ortogràfiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada