dimarts, 27 d’octubre del 2009

CLASSE DEL DIA SETZE

Descripció: A la classe del dia setze d'octubre hem finalitzat l'explicació de la Llengua que han de saber el mestres, és a dir, tota la normativa que fa referència tant a l'expressió oral com l'escrita. Dintre dels dos tipus d'expressions hi han punts en comú. Com ara, la riquesa del vocabulari, l'ús de frases fetes i refranys, l'ús correcte dels verbs...
Aprofundiment: Per aprofundir una mica més sobre el que hem tractat, faria menció de que és una frase feta(és una manera de dir una cosa amb paraules que en realitat en volen dir un altre), o un refrany(és una frase que en sentit directe o alegòric i generalment de forma sentenciosa expressa un pensament a manera de judici amb que es relacionen almenys dos idees), també dir que en l'apartat d'expressió escrita, la correcció ortogràfica és molt important ja que un mestre l'ha de dominar, peró, cal dir que el domini total d'aquesta no existeix. En quant a l'estructuració del text hem de buscar que tingui sempre tres parts; l'adequació, la coherència i cohesió. Com a mestre hem de saber que una bona cal·ligrafia i pulcritud és una bona primera impressió. Pel que fa a la cal·ligrafia els mestres hem de ser exigents.
Reflexió: Com a reflexió, vull dir que m'he adonat de la importància del domini tant de l'expressió oral com escrita. Això, farà enriquir la nostre llengua. És més, nosaltres com a mestres hem de ser consients de que el català ha de ser dominat perquè som els responsables de que els nens en un futur sapiguen utlitzar-la correctament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada